Onderzoek op verbod diesel- en benzineauto's in 2030

Just Carpets deed onderzoek onder 850 respondenten naar het sentiment van Nederlanders over de voornemens van het kabinet om de verkoop van diesel- en benzineauto's in 2030 te verbieden. Deze peiling is onderdeel van een groter onderzoek naar de ontwikkelingen in de automotive branche en van belang om de kansen en bedreigingen voor Just Carpets als automattenproducent in kaart te brengen.

Uit het onderzoek bleek dat 79% van de ondervraagde Nederlanders tegen de invoering van dit verbod is. De meeste mensen zien het belang in van een schoner klimaat, maar vinden dit plan te rigoureus. Ongeveer 21% van de Nederlanders kan zich wel vinden in het verbod en voor een deel daarvan mag het verbod ook wel eerder dan 2030 intreden.

Bij de respondenten die niet in het bezit zijn van een auto lag het aantal voorstanders van het verbod wel een stuk hoger.
45% van de mensen zonder auto zijn namelijk voorstander van een verbod. Ook vindt een groter percentage dat het verbod nog eerder dan 2030 mag worden ingevoerd.

In de onderstaande grafieken staan de uitkomsten op de vraag:

De EU overweegt in 2030 de verkoop van benzine en dieselauto's te verbieden. Wat vindt je hier van?

 

 

  Resultaten Nederlanders

 

 

 

 

 


 

Hulp nodig?

Service & contact Neem contact op met onze klantenservice

Heb je een vraag? Vind je antwoord snel en gemakkelijk op onze help center pagina.