Header afbeelding

Automatten Action: Is voordelig en universeel verstandig?

'Automatten Action' veel mensen zijn er naar op zoek. Dit zijn vooral mensen die op zoek zijn naar voordelige en/of universele automatten. Hoe verstandig is het om dit soort automatten te kopen en wat kun je verwachten van de kwaliteit? Wat we sowieso weten is dat de automatten die worden verkocht door discounters zoals Action van minder stevig tapijt zijn gemaakt. Dat is niet alleen terug te zien in de prijs maar ook in de kwaliteit en levensduur.

Daarnaast zijn deze automatten universeel. Dat betekent dat de matten veel sneller zullen gaan schuiven en niet netjes in je auto blijven liggen. Door de onjuiste pasvorm gaan de matten vaak opkrullen, dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen bij het gas geven, schakelen en remmen. 

Dat op maat gemaakte automatten iets duurder zijn dan universele automatten is natuurlijk geen verrassing. Maar als je kijkt naar de levensduur van de verschillende automatten, hoeveel prijsverschil zit er dan daadwerkelijk nog tussen?

Automattenset Action vs. Automattenset Just Carpets

Als eerste kijken we naar de kwaliteit van de automatten. De automatten die worden verkocht bij discounters zoals Action zijn bijna altijd gemaakt van naaldvilt. Naaldvilt is een goedkopere tapijtsoort en heeft een minder lange levensduur dan automatten die gemaakt zijn van een steviger tapijt zoals velours of saxony. 

Bij Just Carpets produceren we ook automatten van naaldvilt. Toch zijn deze matten steviger dan de naaldvilt automatten die je bijvoorbeeld bij Action aantreft. Dit heeft te maken met de onderkant van de matten. Wij voorzien onze naaldvilt automatten van een stevige rug met antislip. Daarnaast zijn onze naaldvilt automatten precies op maat gemaakt voor je auto. Dit is veiliger en geeft je auto een mooiere uitstraling.

 

Bestel hier op maat gemaakte automatten

Op maat gemaakte automatten of universele automatten van Action

Universele automatten passen in elke auto wordt er vaak gezegd. Als automattenproducent zien we dat anders. Universele automatten passen eigenlijk net niet. Ze sluiten in geen enkele auto mooi aan en krijgen dus meer kans om te schuiven.

Bevestigingssysteem om schuiven te voorkomen?

Als je universele automatten koopt krijg je er ook een bevestigingsschroef bij. Deze schroef, schroef je in de bodem van je auto. In de praktijk doet bijna niemand dit en dat is vragen om problemen. 

Het is de bedoeling dat je deze schroef in het midden bevestigt. Je kunt je voorstellen dat de automatten op deze manier nog steeds eenvoudig van links naar rechts kunnen schuiven. 

Levensduur automatten

Zoals net al werd aangegeven zit er een behoorlijk verschil in levensduur van de verschillende kwaliteiten automatten. Stel je koopt universele naaldvilt automatten bij een discounter zoals Action, ze passen niet goed in je auto en vanwege de kwaliteit slijten ze sneller. Je zult je automatten dus veel eerder moeten vervangen door een nieuw set.

Stel je nu voor dat je op maat gemaakte automatten van Luxe velours met een eigen gekozen omzoming bestelt bij Just Carpets. De automatten passen perfect in je auto. De matten hebben een nette uitstraling, schuiven niet en je krijgt maar liefst 3 jaar garantie. Door de perfecte pasvorm geven de matten ook nog eens een veel mooiere uitstraling aan het interieur van je auto.

Universele rubber automatten action

Naast automatten van tapijt is er ook veel vraag naar rubberen automatten. Vooral in de herfst en winter worden deze oersterke automatten massaal verkocht. Logisch, want rubberen automatten beschermen de bekleding van je auto tegen vocht en vuil. Vocht en vuil kunnen op ten duur zorgen voor roestvorming en dat wil niemand. Vooral bij rubberen automatten is de pasvorm daarom erg belangrijk.

Wij adviseren daarom niet te besparen op rubberen automatten want met name in de herfst en winter heeft je auto net dat stukje extra bescherming nodig

Bestel hier Rubberen Automatten voor je auto

 

Artboard Created with Sketch.

Hulp nodig?

Service & contact Neem contact op met onze klantenservice

Heb je een vraag? Vind je antwoord snel en gemakkelijk op onze help center pagina.