Header afbeelding

Automatten met een hakstuk is de meest verstandige keuze

Automatten zijn er in verschillende soorten en maten. Zo kun je kiezen uit verschillende soorten tapijt, verschillende soorten randen, verschillende soorten stiksels en kun je zelfs een logo in de mat laten drukken. 

Naast logo’s en verschillende soorten stiksels kun je er ook voor kiezen om een hakstuk in je bestuurdersmat te laten plaatsen. 

Maar wat bepaalt nou of het verstandig is om zo'n hakstuk in je mat te laten plaatsen? Hieronder ontdek je of het in jouw geval wel of niet verstandig is om te kiezen voor een hakstuk.

Automatten met hakstuk: Extra bescherming voor een langere levensduur

Tijdens het gas geven, remmen en schakelen maak je veel bewegingen met je voeten. Je schuift veel met de hakken van je schoenen over de mat. Deze bewegingen zorgen ervoor dat je bestuurdersmat harder slijt dan de andere matten. Een hakstuk moet deze slijtage voorkomen. 

Het hakstuk wordt precies op de juiste positie geplaatst, zodat je bestuurdersmat optimaal beschermd is tegen de extra druk die in het midden van de mat wordt uitgeoefend. 

Waarom een hakstuk bijna altijd aan te raden is

Misschien heb je weleens auto’s gezien waarvan de bestuurdersmat niet is voorzien van een hakstuk. Dat kan. 

Sommige mensen kiezen er bewust voor om geen hakstuk in de automat te laten plaatsen, bijvoorbeeld omdat ze het niet mooi vinden. 

Maar je kunt je vast voorstellen dat een hakstuk de levensduur van je automatten aanzienlijk verlengd. Automatten zonder hakstuk slijten namelijk altijd het hardst op de positie voor de pedalen. 

Als je besluit om geen hakstuk te plaatsen is de kans groot dat je bestuurdersmat eerder versleten is dan de rest van de matten. Vandaar ook dat veel mensen op zoek zijn naar alleen een bestuurdersmat. Zonde, want als je alleen je bestuurdersmat vervangt krijg je verschillende matten in je auto wat voor een rommelige uitstraling zorgt.

Automatten met de langste levensduur

Toch is het niet bij elke kwaliteit tapijt nodig om een hakstuk in de mat te laten plaatsen. Klinkt misschien wat opmerkelijk nadat je bovenstaande alinea hebt gelezen, maar onze sterkste kwaliteit tapijt is prima bestand tegen zwaar gebruik en daar geven we maar liefst 4 jaar garantie op.  

Onze meest duurzame kwaliteit, de Saxony automatten, hebben dus een erg lange levensduur en daarnaast een bijzonder luxe uitstraling.   

Automatten van velours en luxe velours

Naast Saxony hebben we de kwaliteiten velours en luxe velours, mooie kwaliteiten automatten met een luxe uitstraling maar iets dunner dan de Saxony kwaliteit. Bij deze kwaliteiten is het daarom aan te raden een hakstuk te laten plaatsen.

De prijs van een hakstuk

Een hakstuk in je bestuurdersmat laten plaatsen kost €5 extra en is te selecteren tijdens het bestelproces. 

Conclusie

Of je wel of geen hakstuk in je automat wil laten plaatsen is geheel aan jou. Wij raden in ieder geval aan om, behalve bij de Saxony kwaliteit en de rubber kwaliteit, bij de andere kwaliteiten altijd een hakstuk te laten plaatsen. 

 

Artboard Created with Sketch.

Hulp nodig?

Service & contact Neem contact op met onze klantenservice

Heb je een vraag? Vind je antwoord snel en gemakkelijk op onze help center pagina.