Header afbeelding

Hoe kies je de beste automatten?

Een nieuw set automatten kopen kan lastig zijn. Welke automatten kies je? Er zijn online tal van kwaliteiten te vinden en het kan best lastig zijn om de juiste kwaliteit te kiezen. Want gebruik je je auto vaak of gebruik je hem juist maar af en toe? Ga je vaak wandelen in het bos en stap je dan met vervuilde schoenen in je auto of zorg je er altijd voor dat er geen vuiltje te vinden is? Welke kwaliteiten we aanbieden en welke het beste bij jou past leg ik hieronder uit. 

Universele automatten. Goedkoop is vaak duurkoop.

Voordat ik je ga vertellen welke kwaliteiten we bij Just Carpets allemaal aanbieden wil ik je eerst iets vertellen over universele automatten. Universele automatten zijn vaak een stuk goedkoper dan automatten op maat en dat heeft een aantal redenen. Allereerst kunnen deze automatten massaal geproduceerd worden omdat ze voor elke auto geschikt zijn. Het nadeel van dit universele is dat ze eigenlijk voor elke auto te klein zijn en dus de ruimte krijgen om te schuiven. Daarnaast zijn ze gemaakt van minder duurzaam tapijt waardoor ze sneller slijten. Goedkoop blijkt maar weer duurkoop.

De automatten op maat van Just Carpets

Bij Just Carpets bieden we verschillende soorten automatten aan. Hieronder heb ik ze voor je op een rijtje gezet en kun je lezen welke automatten voor jou geschikt zijn. 

Naaldvilt automatten

Als eerste kwaliteit onze naaldvilt automatten. Deze naaldvilt automatten zijn gemaakt van een stevig tapijt en zijn bovendien op maat gemaakt voor jouw auto. Deze automatten zijn sterk en hebben een goede levensduur, we geven op deze automatten 1 jaar garantie. Deze automatten zijn geschikt voor mensen die hun auto met enige regelmaat gebruiken maar zijn minder geschikt voor mensen die hun auto intensief gebruiken, denk bijvoorbeeld aan zakelijke rijders.

 1. Stevig tapijt en op maat gemaakt
 2. Tot 1 jaar garantie
 3. Geschikt voor mensen die hun auto met enige regelmaat gebruiken maar minder geschikt voor mensen die hun auto intensief gebruiken (zakelijke rijders)

Velours automatten

Onze velours automatten zijn gemaakt van duurzaam tapijt en voelen zacht aan. Ondanks dat deze matten zacht aanvoelen zijn deze automatten sterk en geschikt voor intensiever gebruik. Wel is het aan te raden om een hakstuk te laten plaatsen om zo nog langer van deze prachtige automatten te kunnen genieten. In combinatie met een hakstuk zijn deze automatten geschikt voor mensen die hun auto veel gebruiken. We geven tot 2 jaar garantie op deze automatten. 

 1. Duurzaam tapijt en voelt zacht aan
 2. Tot 2 jaar garantie
 3. In combinatie met een hakstuk geschikt voor intensiever gebruikt

Luxe velours automatten

De naam zeg het al, luxe velours.. Deze luxe velours automatten hebben een prachtige glanzende uitstraling en voelen aan als fluweel. Je zou zeggen dat zulke zachte en luxe uitziende automatten niet zo sterk zouden zijn. Niets is minder waar, deze automatten zijn prima geschikt voor zwaarder gebruik. Draag je vaak schoenen met een (houten) hak, kies dan altijd voor een hakstuk. Deze luxe automatten hebben een lange levensduur en we geven hier tot 3 jaar garantie op. 

 1. Glanzende tapijt dat aanvoelt als fluweel
 2. Tot 3 jaar garantie
 3. Geschikt voor zwaar gebruik. Draag je vaak schoenen met een hak, kies dan voor een hakstuk 

Saxony automatten

Het paradepaardje van onze automatten is de saxony automat. Saxony staat voor een automat gemaakt van dik en luxe tapijt met een prachtige gesneden pool. Deze automatten hebben de uitstraling van een dik en glanzend kamerbreed tapijt. Als je met een stofzuiger over deze matten gaat zal er een kenmerkende 'zuigstreep' ontstaan. Deze matten hebben naast een zeer luxe uitstraling ook de langste levensduur onder de tapijten automatten. We geven op deze matten maar liefst 4 jaar garantie. 

 1. Paradepaardje onder de automatten gemaakt van het meest duurzame tapijt
 2. Tot 4 jaar garantie
 3. Geschikt voor mensen die intensief gebruik maken van hun auto. 

Rubber automatten 

Rubber automatten zijn geen overbodige luxe in de winter en herfst. Onze rubber automatten zijn sterk en eenvoudig schoon te maken. Ideaal tijdens de herfst of winter maar ook nadat je een boswandeling hebt gemaakt en met vieze schoenen in je auto stapt. De rubber automatten hebben een lange levensduur en daarom geven we 3 jaar garantie. 

 1. Duurzaam en sterk rubber 
 2. Tot 3 jaar garantie
 3. Uitermate goed bestand tegen zand,modder,water, sneeuw en strooizout 

Bijpassende kofferbakmat 

Naast op maat gemaakte automatten maken we bij Just Carpets ook op maat gemaakte kofferbakmatten. Wij maken bijpassende kofferbakmatten van zowel naaldvilt, velours, luxe velours, saxony, rubber als easy rubber. Op deze manier geef je zowel je passagiersgedeelte als de kofferbak dezelfde bescherming en look. 

Easy Rubber kofferbakmat

Nog niet zo lang geleden introduceerden we onze eigen ontwikkelde Easy Rubber kofferbakmat. Een kofferbakmat gemaakt van lichtgewicht rubber, een prachtig gebandeerde rand, een handig handvat en een getufte rug voor maximale anti slip. Deze kofferbakmat is geschik voor mensen die geen zware rubberen mat in hun kofferbak willen maar wel willen profiteren van de voordelen van rubber.

Welke automatten en bijpassende kofferbakmat het beste bij jou passen is dus afhankelijk van hoe jij je auto gebruikt. Gebruik je je auto zakelijk en dus intensief of gebruik je je auto alleen prive en dus een stuk minder intensief? Welke automatten je ook nodig hebt, via de onderstaande configurator navigeer je eenvoudig naar jouw auto en kies je de automatten en/of kofferbakmat die bij jou past. 

 

Artboard Created with Sketch.

Hulp nodig?

Service & contact Neem contact op met onze klantenservice

Heb je een vraag? Vind je antwoord snel en gemakkelijk op onze help center pagina.