Header afbeelding

Mercedes-Benz EQS: Het elektrische 'vlaggenschip' van Mercedes

De gloednieuwe en volledig elektrische Mercedes-Benz EQS is in aantocht. Dit model krijgt een speciaal plekje naast de elegante S-klasse in de showroom en is recent gespot op de Nürburgring. In dit artikel bespreken we de specificaties van de EQS en vertellen we je al voordat de auto op de markt komt, hoe je het interieur van deze prachtige auto kunt upgraden met een must-have accessoire.

Elektrisch is de toekomst

De ontwikkelingen bij Mercedes-Benz staan allesbehalve stil. De primaire ontwikkeling bij de topklasse is elektrificatie en dit is bij Mercedes-Benz niet anders. BMW komt met een gloednieuwe i7, wat een elektrische sedan van de 7-serie is. Nu blijkt dat in het elektrische segment veel te winnen valt, zijn alle ogen hierop gericht en gaat er veel kapitaal zitten in de ontwikkeling van volledig elektrische auto’s. Vorig jaar was de Mercedes-Benz Vision EQS (zie afbeelding) al te aanschouwen op de beurs. In grote lijnen heeft Mercedes-Benz zich gehouden aan dit ontwerp echter is de productieversie toch iets minder futuristisch.

Specificaties & details

De nieuwe Mercedes-Benz EQS krijgt het MEA2-platform als ruggengraat. Dit is een populaire basis die terug te vinden is onder meerdere modellen van de Benz. De Mercedes-Benz EQS mag dan een plekje bovenaan het aanbod van Mercedes-Benz delen met de populaire S-klasse, het elektrische model van Mercedes deelt de basis dus niet met de traditionele S-klasse. Onder de traditionele S-klasse vinden we namelijk het MRA-platform. Aan de lijnen van de auto's vinden we ook weinig overeenkomsten. De S-klasse is een traditionele sedan, terwijl de EQS meer een vierdeurs coupé-achtige lijn lijkt te hebben, mogelijk zelfs met een vijfde deur. De Mercedes-Benz EQS zou een elektrische auto moeten zijn waarmee je veel kilometers kunt maken zonder te hoeven laden. De aangegeven actieradius van 700 kilometer is een absoluut pluspunt, en op papier vergelijkbaar met de actieradius van de Vision EQS.

Automatten Mercedes-Benz EQS

Een premium-auto als deze moet natuurlijk uitgerust worden met een elegant interieur om het plaatje af te maken. De standaard meegeleverde automatten, zelfs van de luxe Duitse merken, doen vaak onder voor wat de auto echt verdient. Bij Just Carpets produceren we op maat gemaakte automatten van de allerbeste materialen. De automatten van tapijt zijn gedeeltelijk te personaliseren zodat je er je eigen draai aan kunt geven. Ook bieden we rubberen automatten aan die zeer geschikt zijn voor de koudere maanden van het jaar. De op maat gemaakte rubberen automatten zijn zeer goed bestand tegen vocht en vuil.

Kofferbakmat Mercedes-Benz EQS

Met een actieradius als deze zal dit elektrische model van Mercedes-Benz ongetwijfeld gebruikt gaan worden voor lange ritten waarbij veel bagage wordt meegenomen. Het is dan een goed idee om te investeren in een kwalitatieve kofferbakmat. Als de Mercedes EQS op de markt verschijnt (verwacht:2021) zullen wij razendsnel beginnen met de productie van tapijten en rubberen auto- en kofferbakmatten. Houd onze site dus in de gaten.

Artboard Created with Sketch.

Hulp nodig?

Service & contact Neem contact op met onze klantenservice

Heb je een vraag? Vind je antwoord snel en gemakkelijk op onze help center pagina.