Header afbeelding

Originele automatten of een alternatief?

Automatten zijn waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt als het gaat om auto-accessoires, maar daardoor niet minder van belang. Automatten slijten en zijn soms aan vervanging toe. Dan kun je natuurlijk gaan voor originele automatten van het merk waarvan je auto is, maar deze zijn vaak behoorlijk prijzig en lang niet altijd van dezelfde kwaliteit als de op maat gemaakte automatten die wij maken. Onze automatten zijn vaak goedkoper en meestal beter dan het origineel. Daarom garanderen we ook altijd een perfecte pasvorm, een topkwaliteit en bovendien kunnen de originele bevestigingssystemen worden meegeleverd!

Originele automatten of beter dan originele automatten?

Voor de mensen die snel op zoek zijn naar een antwoord op deze vraag zal ik hem meteen behandelen. Hieronder zet ik de feiten over originele en onze automatten op een rij: 

  • Originele automatten zijn in de meeste gevallen van goede kwaliteit maar zijn vaak wel een stuk duurder dan onze automatten.
  • Onze automatten zijn in ieder geval net zo goed als originele automatten en in veel gevallen zelfs beter. 
  • We zijn zo overtuigd van onze kwaliteit dat we maar liefst tot 4 jaar garantie geven. 
  • Onze automatten zijn te personaliseren naar jouw wensen. 
  • We bieden automatten aan voor meer dan 3.000 modellen.

Bestel hier op maat gemaakte automatten voor jouw auto >>

Waarom automatten kopen?

Misschien vraag je je weleens af; waarom moet ik eigenlijk überhaupt automatten kopen? Misschien denk je dat automatten niet veel bijdragen maar niets is minder waar. Zonder automatten hebben vocht en vuil vrij spel.

Dit kan dan gemakkelijk in de bekleding van je auto trekken waardoor deze steeds minder mooi zal worden. De bekleding is vaak nog wel schoon te krijgen, maar dat is een ingewikkelde taak die je liever zoveel mogelijk voorkomt. Vocht kan daarnaast gaan doorlekken tot onder de bekleding, waardoor er zelfs roest kan ontstaan aan de onderkant van je auto. En dat wil je zeker niet.

Daarnaast is een groot voordeel van automatten dat ze makkelijk schoon te maken zijn. Je kunt de matten simpelweg uit de auto halen en schoonmaken. Met een stofzuiger en wat uitkloppen ben je al een heel eind. Voor echt hardnekkig vuil kun je gebruik maken van speciale interieurreinigers.

Al met al is een nieuw setje automatten een kleine investering met veel voordeel. Een bonustip is om je auto wanneer je deze gaat verkopen te voorzien van nieuwe automatten. Het interieur ziet er hierdoor namelijk direct veel beter uit.

Het nadeel van universele automatten

Universele automatten kopen is natuurlijk ook een optie. Dit zijn automatten die in elke auto passen, dus eigenlijk in geen enkele auto passen (als je begrijpt wat ik bedoel) Uiteraard hebben zijn er verschillende types en soorten, maar ze zijn niet speciaal voor één type auto gemaakt. Deze matten zijn uiteraard een stuk goedkoper dan automatten op maat, om verschillende redenen. De eerste is dat ze massaal geproduceerd kunnen worden, omdat ze voor veel auto’s geschikt zijn. Daarnaast hoeft er niet zoveel aandacht te worden besteed aan het ontwerp, het hoeft namelijk niet precies te passen. Dit is ook direct een groot nadeel.

Omdat een universele automat vrijwel overal moet passen zijn ze eigenlijk voor elke auto te klein. HIerdoor krijgt de mat de ruimte om te schuiven, en dat is irritant. Bovendien zijn deze matten gemaakt van minder duurzaam materiaal waardoor ze sneller kapot gaan. Daarom zijn universele automatten weliswaar goedkoop, maar zeker niet de beste aankoop.

Automatten op maat

Voor universele automatten hebben we uiteraard een heel goed alternatief, namelijk automatten op maat. Deze zijn speciaal gemaakt voor een bepaald merk en type auto, en gebaseerd op de originele mat. Ze verschillen verder ook vrijwel niet van de originele matten. Deze automatten op maat hebben een 100 procent pasvorm, en liggen daardoor naadloos op de goede plaats in je auto. Ze passen ook gewoon op de aanwezige montagepunten in je auto, waardoor het neerleggen van deze matten zeer eenvoudig is. Als bonus kunnen wij het originele bevestigingsmateriaal meeleveren. Deze matten zijn een kleine investering, maar leveren veel plezier op!

Wat zijn nou de beste automatten?

Je hebt hier al veel kunnen lezen over de verschillende soorten automatten. Een vraag die we daarnaast vaak krijgen is, wat is nou de allerbeste automat? Zoals je inmiddels weet zijn er verschillende soorten automatten op het gebied van pasvorm. Zo zijn er universele automatten, automatten die op maat zijn gemaakt en automatten die perfect op maat zijn gemaakt. Dat laatste is waar wij ons bij Just Carpets mee bezig houden.

Maar naast die verschillende pasvormen zijn er ook nog verschillende materialen die gebruikt worden om automatten te maken. Zo kun je kiezen uit verschillende kwaliteiten van tapijt en verschillende kwaliteiten van rubber. 

Onze kwaliteiten zijn opgedeeld in verschillende materiaalsoorten en gaan van naaldvilt tot en met saxony. Onze naaldvilt is een goede kwaliteit mat met een perfecte pasvorm en onze saxony mat is de allerbeste kwaliteit die we in huis hebben. Daartussen vind je onze velours en luxe velours matten. 

Daarnaast hebben we nog twee verschillende soorten rubber, onze Rubber automatten en onze DuoGrip Rubber automatten. De rubber automatten zijn helemaal gemaakt uit rubber, hebben een perfecte pasvorm en opstaande rand en onze DuoGrip Rubber automatten zijn aan de bovenzijde gemaakt van rubber en aan de onderzijde van antislip textiel, daarnaast zijn ze gebandeerd voor een luxe uitstraling. 

Welk type automat het beste bij je past hangt helemaal af van welk type autorijder je bent, hoeveel je rijdt en waarvoor je je auto gebruikt. Houd jij van wandelen in het bos? Dan zijn rubber automatten een goede keuze. Ben je een opgeruimd type en heb je een hekel aan een vieze auto? Dan kun je beter kiezen voor onze allerbeste kwaliteit gemaakt uit glanzend tapijt. 

Artboard Created with Sketch.

Hulp nodig?

Service & contact Neem contact op met onze klantenservice

Heb je een vraag? Vind je antwoord snel en gemakkelijk op onze help center pagina.