Artboard Created with Sketch.

Rubber automatten schoonmaken

Het schoonmaken van rubber automatten is erg eenvoudig. Toch zijn er een aantal dingen waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je automatten hun stevigheid en uitstraling behouden. Op deze pagina laten we je precies zien hoe je je rubber automatten het beste kunt onderhouden.

Schoonmaakmiddelen gebruiken

De meest eenvoudige manier om je rubberen automatten schoon te maken is met een tuinslang of hogedrukspuit. Daarnaast kun je zonder probleem allesreinigers of andere schoonmaakmiddelen gebruiken om je rubber automatten schoon te maken. Wel moet je uitkijken met agressieve middeltjes, hierdoor kan het rubber een doffe uitstraling krijgen. 

Werkwijze schoonmaken rubber automatten:

  1. Haal de rubber automatten uit de auto. Het is belangrijk om de matten uit de auto te halen omdat je wilt voorkomen dat er vocht in je auto komt. 
  2. Gebruik eerst een stofzuiger om los vuil te verwijderen. Stofzuig de matten aan beide zijden.
  3. Schud vervolgens de matten nog een keer extra uit om te zorgen dat al het loszittend vuil van de mat valt. (Je kunt de mat ook tegen een muur slaan om zo het loszittende vuil te verwijderen.)
  4. Zit het vuil echt heel erg vast aan je matten? Gebruik dan een schraper of een spatel om dit van de matten te verwijderen
  5. Maak nu de matten schoon met een tuinslang, hogedrukspuit of een natte doek. (Tip: Bij de autowasstraat is een hogedrukspuit aanwezig om je matten af te spuiten.)
  6. Gebruik eventueel wasmiddel of vloeibare zeep om de matten goed schoon te maken.
  7. Het is belangrijk dat de automatten droog zijn als je ze weer in de auto legt. Is het niet mogelijk om je matten droog in de auto te leggen omdat je bijvoorbeeld bij een benzinestation bent? Zet dan je verwarming op de hoogste stand en laat de ventilatoren maximaal blazen op je voeten. 

 

Uitstekend beoordeeld!

"Top service, top kwaliteit"

9 / 10

Sluiten

Hulp nodig?

Service & contact Neem contact op met onze klantenservice

Heb je een vraag? Vind je antwoord snel en gemakkelijk op onze help center pagina.