Artboard Created with Sketch.

VELOURS AUTOMATTEN

Onze klanten vragen ons wel eens wat voor materiaal we gebruiken voor onze automatten. Op deze pagina meer informatie over onze Velours automatten. 

VELOURS

Velours is een textielproduct met een zogenaamde pool. Hierdoor voelt het weefseloppervlak zacht aan en heeft het een matte glans. Voor onze automatten maken we gebruik van zogenaamd tuftvelours. Het principe achter tuften lijkt op dat van een naaimachine. Een van tevoren ingestelde lengte aan garen wordt met behulp van een naald door een rug geprikt. Hierdoor ontstaan er allemaal lussen, die vervolgens tijdens het tuften worden losgesneden. 

 

LUXE VELOURS

Naast de normale Velours automatten biedt Just Carpets ook een luxere versie van deze matten aan. Voor een extra stukje comfort kiest u voor deze luxe automatten. Super kwaliteit en altijd warme voeten. Het verschil zit vooral in de matdikte en de onderkant van de mat. 

DE VOORDELEN VAN VELOURS

U vraagt zich nu zonder twijfel af welke automat het meest geschikt voor u is. Goed nieuws: automatten van zowel velours als van naaldvilt zijn kwalitatief uitmuntend; de ene soort doet niet onder voor de ander. Onze velours automatten zijn het meest comfortabel en stralen luxe uit. Daardoor ogen ze een stuk gelikter dan de automatten van naaldvilt. Wanneer u het interieur van uw auto dus net dat beetje extra wilt geven, is een automattenset van velours een goede keuze.

VELOURS AUTOMATTEN

- 2 jaar garantie
- Matdikte 5 mm
- Onderkant voorzien van Antislip+

LUXE VELOURS AUTOMATTEN

- 3 jaar garantie
- Matdikte 8 mm
- Onderkant voorzien van Antislip++

POLYMIDE

De garen die we gebruiken om het tapijt te weven zijn gemaakt van polyamide. Dat is een zeer sterke stof met een bijkomend voordeel: polyamide is vuilwerend. Stoffen met polyamide erin verwerkt worden daardoor veel minder snel vuil dan normale stoffen. Sommige van onze concurrenten maken gebruik van polypropeen bij de fabricage van hun velours. Dat is goedkoper, maar de kwaliteit ervan is niet te vergelijken met velours van polyamide. De polypropeenmatten worden sneller vuil en belasten het milieu meer dan polyamidematten.

Persoonlijk advies nodig?

Hulp nodig? Neem contact op met onze klantenservice

Chat met ons Gebruik onze live chat. Klik hier

Mail ons Op werkdagen binnen 24 uur reactie. Mail je vraag naar vragen@justcarpets.nl