Artboard Created with Sketch.

Volkswagen-automatten: Dit moet je weten

Een set automatten kopen voor je Volkswagen is een fluitje van een cent zou je zeggen. Op zich klopt dat, want in onze webshop bestel je ze met een druk op de knop. Toch komt er meer kijken bij de automatten voor je Volkswagen. Voor welk materiaal kies je en hoe maak je ze het beste schoon? En wanneer is een kofferbakmat nuttig? En zo is er meer dat goed is om te weten over automatten. Om je op weg te helpen zetten we wat zaken op een rij.

Wat lees je in dit artikel?

 

 1. Waarom nieuwe automatten?
 2. Automatten: een belangrijke accessoire voor iedere Volkswagen
 3. Materiaal en kwaliteit van je Volkswagen-automatten kiezen
 4. Wat kiezen andere Volkswagen-rijders
 5. Kofferbakmat voor je Volkswagen: wel of niet doen?
 6. Het belang van een perfecte pasvorm
 7. Reinigen van automatten
 8. Veelgestelde vragen
 9. Bestellen

 

Uitstekend beoordeeld!

"Top service, top kwaliteit"

9 / 10

Waarom nieuwe automatten?

Waarom kopen Volkswagen-rijders nieuwe automatten? Het zal je niet verbazen dat veel mensen dat doen omdat hun oude automatten versleten zijn. Belangrijk is uiteraard om dan te kiezen voor solide Volkswagen-automatten met dezelfde pasvorm als de originele matten. Ook zijn er Volkswagen-rijders die graag mooiere automatten dan de originele willen hebben, al dan niet met speciale logo’s of teksten erop. Echte autoliefhebbers kiezen vaak sneller voor nieuwe automatten, omdat ze hun auto graag in perfecte conditie willen houden. 

Automatten: een belangrijke accessoire voor iedere Volkswagen

Solide automatten van betrouwbare kwaliteit voor je Volkswagen zijn belangrijke accessoires, waar je nooit op zou moeten bezuinigen. Hiervoor zijn verschillende redenen.

 • Veiligheid: Goede automatten zijn onmisbaar voor de veiligheid van jezelf en je medeweggebruikers. Of je nu in een Volkswagen Up!, Tiguan, Golf, Transporter of andere model Volkswagen rijdt: zorg altijd voor automatten met een solide bevestigingssysteem en anti-slip-materiaal aan de onderkant, zodat ze niet kunnen schuiven. Een automat die tijdens het rijden verschuift en je rem- of gaspedaal in de weg zit, kan erg gevaarlijk zijn.  
 • Waardebehoud: Naast veiligheid zorgen goede automatten voor het behoud van de binnenbekleding van je Volkswagen. Die bekleding blijft daardoor schoon, heel en in nieuwstaat. Volkswagens hebben een uitstekende waardevastheid en met goede automatten draag je daar zeker aan bij. Een kapotte of vieze binnenbekleding vermindert immers de waarde van iedere auto. 
 • Uitstraling: Goede automatten zorgen voor een uitstraling die past bij je Volkswagen. Volkswagens zijn gewilde auto’s met een sterke reputatie. Daarin horen automatten thuis die passen bij de hoge kwaliteit van iedere Volkswagen. Zeg nu zelf: als je instapt in mooie Volkswagens als de Polo, Passat, Golf, ID.4, Tiguan of Arteon, dan wil je daarin toch geen oude, versleten automatten zien liggen?

Materiaal en kwaliteit van je Volkswagen-automatten kiezen

Bij het aanschaffen van nieuwe automatten voor je Volkswagen kun je bij ons kiezen uit diverse kwaliteiten tapijt en twee soorten rubber. Wat het beste bij je past, kun je bepalen aan de hand van de eigenschappen van de diverse uitvoeringen. 

 • Tapijt: Is jouw Volkswagen hoofdzakelijk bestemd voor regulier gebruik, zoals woon/werkverkeer? Dan zijn Volkswagen-automatten van tapijt waarschijnlijk de beste keuze voor jou. Onze Volkswagen automatten van tapijt bieden we aan in verschillende kwaliteiten. Ons aanbod begint bij de basiskwaliteit Naaldvilt en loopt op naar Velours, Luxe Velours tot en met de hoogste kwaliteit Saxony. Als algemene regel geldt: hoe intensiever het gebruik van je Volkswagen, hoe beter het is om voor een hogere kwaliteit tapijt te kiezen. 
 • Rubber: Voor automatten van rubber kun je kiezen als er vaak modder, vuil of vocht in je auto komt, bijvoorbeeld als je in een buitengebied woont, vaak de natuur intrekt, of tijdens de wintersport. Heb je een Volkswagen waarmee je vaak op bouwplaatsen of ander ruw of vuil terrein komt, zoals een Transporter of een Touareg? Ook dan kan rubber een goede keuze zijn. Rubber Volkswagen-automatten zijn er bij ons in twee uitvoeringen: Rubber en DuoGrip Rubber. Beiden zijn ijzersterk, maar Rubber heeft een normaal gewicht, terwijl DuoGrip een lichtgewicht-uitvoering is. 

Wat kiezen andere Volkswagen-rijders?

Volkswagen-rijders houden hun auto graag in goede staat. Dat is terug te zien aan de meest gekozen materialen en kwaliteiten. Van onze tapijtsoorten is Luxe Velours de meest gekozen kwaliteit. Een kwaliteit die net zo solide is als iedere Volkswagen zelf. Rubber is ook veel gekozen, speciaal tijdens de wintermaanden. Er zijn ook Volkswagen-rijders die tapijt en rubber combineren: in drogere seizoenen gebruiken ze automatten van tapijt, die ze in de wintermaanden omwisselen voor rubber automatten.

Kofferbakmat voor je Volkswagen: wel of niet doen?

Naast automatten voor het zitgedeelte van je Volkswagen, zijn er ook kofferbakmatten. Die zijn in veel gevallen nuttig. Ook de bekleding van je bagageruimte verdient bescherming, want ook die kan vuil worden of beschadigen. Alleen als je de bagageruimte zelden of nooit gebruikt is een kofferbakmat een overbodige luxe. Voor vrijwel ieder model Volkswagen bieden wij kofferbakmatten op maat, zowel van tapijt als rubber. 

Het belang van een perfecte pasvorm

Een goede automat moet goed passen. Het voorkomt dat er via de randen vuil of vocht doordringt tot de bekleding van je Volkswagen. Ook draagt een perfecte pasvorm bij aan een stabiele, solide ligging. De automatten die je bij ons bestelt, passen gegarandeerd perfect. Dat komt omdat we van ieder model Volkswagen de pasvorm inmeten met een geavanceerde 3D-scanner, tot op de millimeter nauwkeurig. De productie van de automatten doen we zelf, op basis van deze ingemeten pasvorm.

Reinigen van automatten

Hoe je de automatten voor je Volkswagen het beste kunt reinigen, hangt vooral af van het soort materiaal. 

 • Tapijt: Heb je Volkswagen-automatten van tapijt? Dan kun je ze schoonmaken door ze even uit te kloppen en te stofzuigen. Blijft er dan toch nog vuil aan vastzitten? Dan kun je het beste een stevige borstel gebruiken om ook het laatste vuil eraf te halen. 
 • Rubber: Volkswagen-automatten van rubber zijn snel en eenvoudig schoon te maken door het ergste vuil eraf te schudden en ze vervolgens af te spoelen met water. Daarna kun je ze afdrogen, bijvoorbeeld met een oude handdoek. 

Veelgestelde vragen

 1. Hebben jullie voor ieder model Volkswagen automatten en kofferbakmatten op maat?
  We maken automatten en kofferbakmatten voor vrijwel elke Volkswagen. Bekende modellen waarvoor we automatten maken zijn bijvoorbeeld de Volkswagen Passat, de Volkswagen Up!, de Volkswagen Tiguan en de Volkswagen Transporter, maar dat zijn slechts een paar voorbeelden. Heb je een Volkswagen, dan slaag je bij ons eigenlijk altijd. In wat voor model Volkswagen je ook rijdt. 
 2. Hebben jullie ook voor oudere of klassieke Volkswagens perfect passende automatten?
  Zeker, zo maken we automatten voor bijvoorbeeld de Volkswagen Corrado, de Kever, de Golf I, en zelfs voor de zeldzame 1600. 
 3. Maken jullie de automatten ook met logo en tekst erop?
  Automatten kunnen we bedrukken met tal van logo’s en namen naar keuze. Het enige dat niet kan, is het originele logo van Volkswagen gebruiken, aangezien daar copyright op berust. 

 Automatten voor jouw Volkswagen bestellen

Heb je interesse in nieuwe Volkswagen-automatten en wil je een set voor jouw Volkswagen aanschaffen? Ga dan naar onze 'Volkswagen automatten' productpagina. Hier kun je de juiste automatten voor je Volkswagen selecteren en bestel je ze eenvoudig en snel

Sluiten

Hulp nodig?

Service & contact Neem contact op met onze klantenservice

Heb je een vraag? Vind je antwoord snel en gemakkelijk op onze help center pagina.