Header afbeelding

Hoe moet je automatten vastzetten?

Zijn de automatten in je auto versleten, vuil of kapot? Of wil je jouw auto een upgrade geven? Dan kun je nieuwe automatten kopen. Daarbij is het belangrijk deze goed vast te zetten. Loszittende automatten zijn immers een bron van ergernis en kunnen bovendien gevaarlijke situaties veroorzaken. In dit artikel leggen we uit hoe je een automat vastzet. 

Bij Just Carpets leveren we nieuwe automatten altijd met een bevestigingsmethode die op maat gemaakt is voor het bevestigingssysteem van jouw auto. Afhankelijk van het model auto kun je kiezen uit één of twee bevestigingsmethoden of worden de automatten geleverd met een universeel bevestigingssysteem. 

Kies voor goed passende automatten

 Als je nieuwe automatten aan wil schaffen, is het allereerst belangrijk om te kiezen voor goed passende matten. Een mat die niet perfect in de auto past, kan ook nooit goed op zijn plek blijven. Iedere auto heeft een iets andere vorm en iets andere afmetingen. Daarom is het belangrijk om vloermatten te kiezen die op maat zijn gemaakt voor jouw auto. Universele automatten kunnen onmogelijk perfect passen. 

Waarom moet ik automatten vastzetten?

Ook een op maat gemaakte automat die feilloos in jouw auto past, moet je vastzetten. Dit is met name belangrijk bij de automat onder de bestuurdersstoel. Een automat die gaat schuiven kan namelijk voor gevaarlijke situaties zorgen. De automat kan bijvoorbeeld onder de pedalen schieten als je plotseling moet remmen. Daarnaast is een goed zittende automat esthetisch natuurlijk een stuk mooier. 

Bevestigingssysteem automatten

Automatten kunnen verschillende soorten bevestigingssystemen hebben. Dit is afhankelijk van het model auto. Veel automatten worden vastgezet met mattenclips. Daarnaast zijn er ook pasklare automatten die al bevestigingspunten hebben die perfect aansluiten op de bevestigingspunten in de auto. Sommige automatten worden geleverd met een universeel bevestigingssysteem. Tijdens je bestelling zie je met wat voor bevestigingssysteem jouw automat geleverd wordt. 

Ben je er niet zeker van of het bevestigingssysteem in je auto origineel is? Dan kun je contact met ons opnemen.

Hoe kun je mattenclips bevestigen?

Afhankelijk van het type auto dat je hebt, zitten er in het midden of bij de zijkanten van de vloer bevestigingspunten. De mattenclips kun je door de matten heen draaien op de bevestigingspunten van de auto. 

  • Controleer of jouw auto de juiste bevestigingspunten heeft
  • Zet het mattenoog op de mat en draai de clips door de mat heen in de vloerbevestiging. 

Maakt het uit hoe oud mijn auto is?

Het bevestigingsssyteem is in principe per automodel hetzelfde. Het komt soms wel voor dat er op een bepaald moment gekozen wordt voor een nieuw soort bevestigingssysteem. Als je op onze website jouw model selecteert, dan kun je soms kiezen voor verschillende jaartallen. Als dit niet het geval is, dan is het bevestigingssysteem voor ieder bouwjaar hetzelfde.

Wat als mijn auto geen bevestigingspunten heeft?

Als je auto nog geen bevestigingspunten heeft, dan kun je de bijgeleverde bevestigingspunten vastdraaien in de vloer. Hiervoor moet er eerst een gaatje in de vloer van de auto geboord worden.

Moet ik een kofferbakmat vastzetten?

Ook onze kofferbakmatten worden op maat gemaakt voor je auto. Doordat deze matten precies in je kofferbak passen, hoef je niets te bevestigen. Hierdoor kun je de kofferbakmat eenvoudig uitnemen en weer terugplaatsen, bijvoorbeeld als je de kofferbakmat wil reinigen. 

Hoe kan ik campermatten bevestigen?

Het bevestigen van campermatten werkt op een vergelijkbare manier als het vastzetten van automatten. Ook als je campermatten bij ons koopt, kun je het juiste model (en eventueel jaartal) kiezen. Vervolgens kun je de automatten naar wens selecteren. De campermatten worden geleverd met het passende bevestigingssysteem voor jouw camper. 

Automatten op maat

Bij JustCarpets kunnen we garanderen dat de pasvorm van iedere automat perfect overeenkomt met de originele automat voor het model auto. We beschikken over meer dan 2500 mallen van verschillende automodellen. Zodoende kunnen we op basis van het merk, model en bouwjaar de automatten 100% op maat maken. 

Verschillende materialen

Dat de pasvorm van iedere automat gelijk is aan het origineel, betekent overigens niet dat de automat altijd precies hetzelfde is. Je kunt namelijk zelf kiezen voor het gewenste materiaal. Zo maken we automatten van rubber, naaldvilt, velours luxe velours en saxony (lees hier hoe je de beste automatten voor jouw situatie kiest) Zo krijgt je auto een luxere uitstraling dan die oorspronkelijk had. 

Artboard Created with Sketch.

Hulp nodig?

Service & contact Neem contact op met onze klantenservice

Heb je een vraag? Vind je antwoord snel en gemakkelijk op onze help center pagina.