Header afbeelding

Een hondenmat op maat voor in de auto

Heb je een hond waar je graag mee op pad gaat? Dan is het belangrijk om je auto op de juiste manier te beschermen. Hondenharen, modder en en ander vuil kunnen er voor zorgen dat je auto vies wordt en een verwaarloosde uitstraling krijgt. 

Met een goede hondenmat in de kofferbak kun je jouw hond veilig vervoeren zonder de auto te vervuilen. Onze rubber kofferbakmatten zijn makkelijk schoon te maken en geven je auto een luxe uitstraling. 

Soorten hondenbescherming voor je auto

Maak je graag een flinke wandeling door het bos met je hond, waarna je met de auto naar huis rijdt? Heb je veel last van hondenharen in de auto? Of wordt jouw hond soms wagenziek? Dan is het belangrijk om de juiste autobescherming in de auto te hebben. 

Daarbij kun je onder andere denken aan een:

 • Hondenmat
 • Beschermhoes
 • Hondenkleed
 • Hondendeken

De verschillende soorten hondenbescherming hebben ieder hun voor- en nadelen. Een beschermhoes beschermt ook de zijkanten van de kofferbak, maar is vaak van plastic, niet antislip en moeilijk schoon te maken. Bovendien ziet een beschermhoes er doorgaans niet zo mooi uit. 

Een hondenkleed- of hondendeken op de achterbank, gaat ten koste van de passagiersruimte. In de kofferbak kan een kleed of deken makkelijk gaan schuiven, waardoor er alsnog vuil onder terechtkomt. 

Een op maat gemaakte hondenmat past perfect in de kofferbak en is eenvoudig schoon te maken. Mooie rubberen matten hebben bovendien een premium uitstraling.

Een hond in de auto vervoeren

In Nederland gelden er geen officiële regels voor het vervoeren van huisdieren in de auto. Het vervoeren van de hond mag alleen geen gevaarlijke situaties opleveren. Daarom is het vervoeren van de hond in de kofferbak doorgaans de meest veilige optie. De hond kan immers niet opeens op de schoot van de bestuurder springen of aan het stuur of de versnellingspook zitten, zoals wel het geval is met honden op de achterbank en voorstoelen. 

Waarom een hondenmat in de auto?

Een hondenmat in de auto is een uitstekende oplossing als je de hond gemakkelijk mee wilt nemen in de auto. In tegenstelling tot een plastic kofferbak beschermhoes of een eenvoudig hondenkleed, die vaak ten koste gaan van de stijl en aanblik van de auto, dragen mooie op maat gemaakte kofferbakmatten juist bij aan een extra luxe uitstraling van je auto. Tegelijkertijd kun je de rubber kofferbakmatten makkelijk uit de auto halen en afspoelen. 

Een hondenmat in de kofferbak

De kofferbak is bij uitstek de plek om jouw hond een fijn plekje te geven als je samen op pad gaat. Wanneer je de hond op de achterbank van je auto vervoert, gaat dit ten koste van het aantal zitplekken in de auto.  

Bovendien is het vervoeren van de hond op de achterbank minder veilig. De hond kan de bestuurder immers makkelijker afleiden of lastigvallen. Mede hierdoor zijn een hondenkleed of hondendeken op de achterbank minder praktisch dan kofferbakbescherming. 

Met goede waterdichte antislip hondenmatten in de kofferbak houd je de auto schoon en kun je de hond veilig vervoeren. De hond glijdt niet door de achterbak en modder, haren en vuil blijven op de matten (met opstaande rand) liggen en zijn makkelijk schoon te spoelen als je weer thuis bent. 

Eventueel kun je de hond zekeren met een speciale hondenriem voor in de achterbak of een hondenrek tussen de kofferbak en achterbank plaatsen. 

Rubberen hondenmat in de auto

Je kunt bij ons kiezen uit kofferbakmatten van tapijt of rubber. Als je een hond hebt kunnen we het gebruik van een rubberen kofferbakmat aanraden. Rubber heeft namelijk enkele significante voordelen bij het gebruik als hondenmat.

Waar een stoffen kofferbakmat moeilijker schoon te maken is, kun je de rubberen matten makkelijk afspoelen. Bovendien is rubber sterker en heeft het een betere anti slip werking, wat natuurlijk erg belangrijk is als je een huisdier in de auto vervoert. 

Voordelen van een rubberen hondenmat:

 • Extra sterk
 • Makkelijker te reinigen
 • Volledig antislip
 • Waterdicht
 • Perfecte pasvorm
 • Opstaande rand
 • Beschermt je kofferbak
 • 3 jaar garantie

Hondenmatten op maat

De hondenmatten zijn puur maatwerk. We hebben alle automodellen nauwkeurig opgemeten en maken onze kofferbakmatten 100% op maat. De automatten passen dus feilloos in jouw kofferbak en je hebt geen last van naden waar vuil tussen kan komen. Hierdoor is de hele kofferbak gegarandeerd beschermd.  

Door de opstaande randen kan er bovendien geen water of modder van de matten aflopen en alsnog onder de mat terechtkomen. 

Rubberen kofferbakmatten schoonmaken

Het reinigen van onze kofferbakmatten is ontzettend eenvoudig. Je kunt de rubber automatten eenvoudig uit de kofferbak halen en even stofzuigen of afspoelen met een emmer water, onder een kraan of douche. Bij wat extremere vervuiling kun je de matten ook onder de hogedrukspuit houden.

Omdat de matten perfect in de kofferbak passen kun je ze ook eenvoudig weer terugplaatsen. Door de perfecte pasvorm sluit de mat perfect aan op de vorm van de kofferbak. De mat heeft een antisliplaag en hoeft niet te worden vastgezet. 

Het voordeel van de opstaande rand

Al onze rubberen hondenmatten voor in de auto zijn voorzien van een opstaande rand. Door deze opstaande rand blijven water, sneeuw, hondenurine en andere viezigheid op de mat liggen. Zo weet je zeker dat er geen smurrie van de mat afloopt en ongemerkt onder de kofferbakmat terechtkomt. 

Kan ik ook een universele kofferbakmat gebruiken?

Er zijn ook universele kofferbakmatten op de markt. Dit zijn matten die in iedere auto zouden moeten passen. Het probleem is dat geen enkele auto en geen enkele kofferbak precies hetzelfde formaat en dezelfde vorm heeft. Daardoor blijf je altijd last houden van naden. Als je een hond hebt, zal dat ervoor zorgen dat er alsnog vuil tussen en onder de matten terecht komt. 

Daarom produceren we bij Just Carpets alleen kofferbakmatten op maat. Voor vrijwel ieder gangbaar automodel beschikken we over automatten met een perfecte pasvorm. Selecteer simpelweg het automerk en het juiste model en kies jouw automat.

Artboard Created with Sketch.

Hulp nodig?

Service & contact Neem contact op met onze klantenservice

Heb je een vraag? Vind je antwoord snel en gemakkelijk op onze help center pagina.