Header afbeelding

Ford Fiesta Accessoires: Personaliseer je Ford!

De Ford Fiesta is een van de meest verkochte auto´s ter wereld. De compacte B-klasse auto werd voor het eerst in 1976 geproduceerd in Europa. De eerste Fiesta´s rolden uit de Ford fabrieken in Valencia (Spanje), Keulen (Duitsland), en Dagenham (Engeland). Sindsdien heeft de Ford Fiesta zeven keer een makeover gehad. 

De Fiesta had al sinds de lancering veel succes. Al snel werd de productie uitgebreid naar andere landen zoals Brazilië, Zuid-Afrika, China, Japan, en Australië. In Amerika, thuisland van Ford, was de Fiesta niet in trek. Amerikanen houden nou eenmaal van grote auto´s. Na de eerste generatie is de kleine Ford daar dan ook van de markt gehaald. 

Bijna had de Fiesta een andere naam gehad. Het managementteam had de voorkeur voor de naam Bravo. Maar Henry Ford II wilde daar niets van weten. Hij koos hoogstpersoonlijk voor de naam Fiesta.

Na de Ford Escort, is de Ford Fiesta de meest verkochte Ford in Nederland.

Dit zijn de zeven modellen Ford Fiesta:

 • Het eerste model Fiesta, de MK 1, is een driedeurs hatchback met voorwielaandrijving. Vooral bekend door zijn sierstrepen en opvallende bumper. Een gewilde auto´s onder de liefhebbers van oldtimers. De laatste werd in 1983 geproduceerd.
 • De MK 2 werd geproduceerd tot 1989 en was uitermate populair in Nederland. Het uiterlijk van de auto was vrij saai en degelijk. 
 • In de jaren negentig was de derde generatie Ford Fiesta voor het eerst te leveren met elektrische ramen, vijf deuren, airbags en centrale vergrendeling. 
 • De vierde generatie, van 1995 - 2002, was de minst populaire uitvoering. Deze Fiesta is dezelfde auto als de Mazda 121, nadat Ford Mazda overnam in de jaren negentig.
 • Om de Fiesta nieuw leven in te blazen werd de vijfde generatie in een nieuw jasje gestoken. Deze New Edge stijl zie je ook terug bij de Ford Ka en Ford Focus.
 • De zesde Ford Fiesta werd in 2008 gelanceerd. Deze Fiesta is gestroomlijnd en kinetisch ontworpen. De Fiesta lijkt meer op een kleine Mondeo, dan op de eerdere Fiesta´s. 
 • De nieuwste Ford, de MK 7, zien we sinds 2017 op de weg rijden. Er zijn vooral veel verbeteringen aangebracht in het interieur. 

Ford Fiesta accessories

Ford Fiesta accessoires zijn er in overvloed voor de laatste twee modellen. Dus voor Ford Fiesta´s die gebouwd zijn na 2008. Want, desondanks dat er in het laatste model veel aandacht is besteed aan een beter en comfortabeler interieur, is er nog steeds veel behoefte om de auto te personaliseren. 

Gelukkig zijn er veel soorten Ford Fiesta accessoires op de markt, zoals pedaalkappen, armsteunen met USB, en metalen velgen. Maar verreweg de populairste Ford Fiesta accessoires zijn de automatten. Waarom? Omdat er veel opties zijn om de automatten te personaliseren.

Ford Fiesta automatten

De meeste Ford Fiesta eigenaren kiezen voor een automat die gemaakt is van Velours. Die automat is praktisch en duurzaam, en is geschikt voor normaal gebruik. Wil je echter ook iets meer comfort, kies dan voor de Luxe Velours, of Saxony uitvoeringen. 

Bij Just Carpets kan je kiezen uit de volgende vier Ford Fiesta automatten:

 • Naaldvilt - Kwaliteit voor een lage prijs.
 • Velours - Wordt het meest gekocht.
 • Luxe Velours - Beter dan het origineel.
 • Saxony - Het meeste comfort.

 

Bestel hier op maat gemaakte automatten voor jouw Ford Fiesta

Ford Fiesta automatten met logo

Jouw Ford Fiesta maak je helemaal eigen met een automat met logo of tekst. Denk aan het logo van je eigen bedrijf, of de naam van je vriendin. Automatten met logo zijn de meest verkochte Ford Fiesta accessoires in Nederland. En hier bij Just Carpets vind je de voordeligste.

De logo´s en teksten worden eerst op suède genaaid en daarna onder hoge druk op de automat gelast. Die laten dus nooit meer los. Naast het aanbrengen van een logo, kan je ook de randen een kleur geven, of kiezen voor een andere kleur stiksel. De medewerkers van Just Carpets helpen jou graag bij het maken van de mooiste automatten.

Rubber automatten en kofferbakmatten voor je Ford Fiesta

Vergeet ook vooral je kofferbak niet te beschermen. Met een kofferbakmat van kwaliteit gaat je Ford Fiesta een stuk langer mee. Veel mensen kiezen voor een rubberen kofferbakmat. Maar je kan er ook voor kiezen om een tapijten kofferbakmat in je achterbak te leggen.

In tegenstelling tot goedkopere plastic kofferbakmatten, beschermen rubber automatten jouw Fiesta beter, werken ze dempend, en zijn ze antislip. Perfect als je met regelmaat spullen vervoert met je auto

Artboard Created with Sketch.

Hulp nodig?

Service & contact Neem contact op met onze klantenservice

Heb je een vraag? Vind je antwoord snel en gemakkelijk op onze help center pagina.