Header afbeelding

Waarom rubber automatten in de winter een must zijn

Automatten krijgen het vaak zwaar te verduren. Vooral in de herfst en de winter wanneer het natter en kouder wordt nemen we van alles mee onder onze schoenen. 

In de meest extreme gevallen stappen we met strooizout onder onze schoenen de auto in. Automatten van tapijt zullen hierdoor extra snel slijten. 

Het is daarom dus niet voor niets dat veel mensen te maken hebben met versleten automatten. En versleten automatten, die moet je zo snel mogelijk vervangen.

Versleten automatten geven winterse invloeden namelijk vrij spel om door te dringen tot de bodembekleding van je auto. Daarnaast zien versleten automatten er natuurlijk niet uit en geven ze je auto een verwaarloosde uitstraling.

Gelukkig is er een manier om het verslijten van je tapijten automatten voor te zijn. Op maat gemaakte rubber automatten bieden uitkomst.

Rubber automatten in de winter en tapijten automatten in de zomer? 

In landen zoals Duitsland en Oostenrijk is het vrij gebruikelijk om in de winter en herfst rubber automatten in de auto te leggen en in de zomer automatten van tapijt. 

Natuurlijk is dit geen vreemd verschijnsel gezien de strengere winters in dit soort landen.

Ondanks dat we in Nederland vaak te maken hebben met mildere winters liegt onze herfst er absoluut niet om. 

Soms komt het met bakken uit de lucht en dit zorgt voor vervuilde wegen met veel modder en vuil. Dit vocht en deze modder nemen we onder onze schoenzolen mee de auto in. 

Je raadt al waar deze vervuiling terecht komt. Juist ja, op je automatten. Het vocht en vuil trekt in je automatten. 

Nu is een beetje vocht en wat vuil natuurlijk niet erg voor het tapijt van je automatten maar als je te maken hebt met langere periodes van slecht weer is het beter om je tapijten automatten te vervangen voor rubberen automatten. 

Vooral als er sneeuw op komst is, is het beter om rubberen automatten in je auto te hebben. En dan doel ik natuurlijk op het strooitzout waarmee gestrooid wordt. Dit zout neem je onder je schoenen mee de auto in. En daar kan het tapijt van je automatten niet zo goed tegen. 

Schoonmaken van rubberen automatten

Automatten van tapijt maak je eenvoudig schoon met een stofzuiger. (Bekijk het artikel ‘Automatten schoonmaken’ voor meer info.) 

Als je te maken hebt met zwaardere vervuiling zoals modder, vocht of strooizout zijn rubberen automatten hier niet alleen beter bestand tegen, deze matten zijn ook nog eens veel makkelijker schoon te maken. 

Rubber automatten zijn makkelijk schoon te maken met een natte doek of een tuinslang. Erg handig dus. 

Je hele auto uitgerust met rubberen matten voor de beste bescherming 

We produceren niet alleen rubberen automatten maar ook rubberen kofferbakmatten. Bescherm dus je hele auto tegen winterse invloeden met ons oerdegelijke rubber.

Handige tips

Naast het feit dat rubber automatten natuurlijk onder alle omstandigheden ideaal zijn kun je de rubber automatten voor meerdere doeleinden inzetten. 

  • Zit je met je auto vast in de sneeuw of modder? Leg onder allebei de aangedreven wielen een rubber mat en geef voorzichtig gas. Je zult zien dat je binnen no time los bent.
  • Moet je onverhoopt een band wisselen? Gebruik de rubbermat als werkmat. 
  • Ben je op skivakantie en wil je je skischoenen aantrekken bij je auto? Gebruik een rubbermat zodat je geen natte voeten krijgt. 

Rubber automatten universeel of op maat

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om universele rubber automatten van discounters zoals Action te kopen maar of dat nou zo’n verstandige keuze is... 

Onze rubber automatten zijn op maat gemaakt voor jouw type auto. Op maat gemaakt is altijd beter dan universeel. Je kunt je wel voorstellen wat er gebeurt als de matten niet aansluiten, dan komt het vocht, vuil of strooizout nog steeds in je auto terecht.

Bestel je rubber automatten bij Just Carpets

Online zijn er verschillende aanbieders van rubber automatten te vinden. Maar waarom zou je voor onze rubberen automatten moeten kiezen? 

Simpel. Onze rubberen automatten zijn gemaakt uit de beste materialen en hebben een zeer lange levensduur. Wij geven daarom ook maar liefst 3 jaar garantie.

Bestel hieronder een op maat gemaakt set rubber automatten

Artboard Created with Sketch.

Hulp nodig?

Service & contact Neem contact op met onze klantenservice

Heb je een vraag? Vind je antwoord snel en gemakkelijk op onze help center pagina.