Artboard Created with Sketch.

Automatten kopen

Waar moet je op letten als je automatten gaat kopen? Op het eerste oog lijkt het erop dat een automat niets meer is dan een stukje tapijt voor op de bodem van je auto. Niets is minder waar. Op deze pagina vertellen we je precies waar je op moet letten bij de aanschaf van nieuwe automatten. 

Automatten bestellen voor jouw specifieke merk en model auto:

Welke type automatten moet je kopen?

De aanschaf van de juiste automatten begint al met de vraag; Hoeveel gebruik je je auto? Rij je vaak? Bijvoorbeeld voor je werk? Of rij je vrijwel niet en gebruik je je auto maar een paar keer per week? Mensen die hun auto intensief gebruiken vragen niet alleen meer van hun auto maar ook van hun automatten. 

Verschillende soorten automatten

Het is geen hogere wiskunde om te stellen dat mensen die hun auto vaak gebruiken beter af zijn met een dikke en sterke kwaliteit automatten. Bij Just Carpets bieden we verschillende soorten automatten aan, hieronder hebben we ze voor je op een rij gezet:

  • Naaldvilt
  • Velours
  • Luxe velours
  • Saxony 
  • Rubber

Uitstekend beoordeeld!

"Top service, top kwaliteit"

9 / 10

Automatten op maat

 

 

Bekijk hier de verschillende soorten automatten die geschikt zijn voor jouw auto.

Naaldvilt automatten

De eerste kwaliteit die we in ons assortiment hebben is naaldvilt. Naaldvilt is onze goedkoopste kwaliteit en ook de minst duurzame. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat deze matten ‘slecht’ zijn. Deze matten zijn geschikt voor mensen die hun auto niet veel gebruiken en geen behoefte hebben aan een luxe uitstraling. Let er wel op dat er verschil zit tussen de verschillende naaldvilt automatten die online worden aangeboden. Sommige naaldvilt matten bevatten geen sterke 'rug' waardoor de matten eerder slijten.

Velours automatten

Onze tweede kwaliteit is velours. Velours bestaat uit dikker tapijt dan de naaldvilt variant. Het geeft je auto dus een wat luxere uitstraling en deze kwaliteit is ook duurzamer dan naaldvilt. Een ander bijkomend voordeel is dat deze mat makkelijker schoon te maken is. Dit komt vanwege de structuur van het tapijt. 

Luxe velours automatten

De naam zegt het al. Deze luxe velours is een stuk dikker dan de gewone velours variant en geeft je auto daarmee nog een luxere uitstraling. Deze variant heeft een lange levensduur en is makkelijk te stofzuigen. Vanwege de duurzaamheid van deze mat krijg je maar liefst 3 jaar garantie op de kwaliteit. 

Saxony automatten

De saxony is een echte premium kwaliteit. Gemaakt van hoogpolig tapijt en daardoor dus erg dik en zacht. Het tapijt van deze automat is vergelijkbaar met de duurste kwaliteiten die worden gelegd in een woning. Deze matten hebben de langste levensduur en daarom wordt er een garantie van maar liefst 4 jaar gegeven. 

Rubber automatten

Naast de automatten van tapijt hebben we ook rubber automatten. Onze rubber automatten zijn uitermate geschikt voor zwaar gebruik. Denk aan periodes zoals de winter en de herfst, maar ook nadat je een boswandeling hebt gemaakt. Naast rubber automatten hebben we ook rubber kofferbakmatten, ideaal voor als je bijvoorbeeld met je hond naar het bos wilt. Onze rubber automatten zijn zeer sterk en makkelijk schoon te maken. De matten zijn geurloos en passen precies in je auto, ze zijn namelijk op maat gemaakt voor jouw type auto.

Verschillende randen

Je kunt kiezen uit verschillende randen om je automatten. Hieronder een overzicht:

•Nubuck (verschillende kleuren) 

•Stiksel

•Dubbel stiksel 

•Stof

•Leer (verschillende kleuren)

Tijdens het bestelproces selecteer je jouw gewenste rand. 

Automattenset

Bij ons krijg je altijd een compleet automattenset. Perfect op maat gemaakt en inclusief de originele bevestiging. Sommige mensen vragen of ze alleen een bestuurdersmat kunnen bestellen. Wij produceren alleen complete sets om zo altijd een perfect product af te kunnen leveren. We leveren dus geen losse automatten, ook niet voor de bestuurderskant.

Goedkope automatten

Voor goedkope automatten moet je niet bij ons zijn. Daar zijn we gewoon eerlijk in. Onze automatten zijn stuk voor stuk gemaakt uit de beste materialen en we garanderen een lange levensduur. Wil je een paar euro voor automatten betalen? Dan zul je universele automatten moeten kopen bij discounters zoals Action.

Ondanks dat we geen ‘goedkope’ automatten leveren kiezen de meeste mensen toch voor ons. En daar zijn we natuurlijk erg blij mee. 

Automatten met logo

Je automatten personaliseren? Bij ons kun je je automatten voorzien van een eigen logo of tekst. Teksten of logo’s worden er bij ons ingenaaid. Omdat we de teksten en logo’s in de mat naaien zullen de logo’s of tekst vrijwel niet slijten. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren en lettertypes. Via onze handige configurator zie je meteen hoe jouw tekst of logo eruit komt te zien op de mat. Op de pagina ‘Automatten met logo’ lees je er alles over.

Automatten op maat

Zoals in de alinea 'Automattenset' als is duidelijk geworden produceren we alleen automatten op maat. Onze automatten passen in veel gevallen zelfs nog beter dan de originele automatten. 

Universele automatten

Wij hebben er bewust voor gekozen om geen universele automatten te verkopen. Dit heeft alles te maken met het feit dat deze matten nooit goed passen en makkelijk zullen schuiven. De matten zijn niet vast te maken aan het originele bevestigingssysteem van je auto en daardoor verre van ideaal.

Automatten schoonmaken

Een veelgehoorde vraag is hoe je automatten kunt schoonmaken en of je automatten ook kunt wassen. Automatten maak je eenvoudig schoon met een stofzuiger. Zoals gezegd zijn de duurdere kwaliteiten makkelijker schoon te maken. Naaldvilt automatten zijn wat moeilijker schoon te krijgen, deze kwaliteit is het makkelijkst schoon te maken met een ouderwetse mattenklopper. Daarnaast kun je je automatten schoonmaken met water en een speciaal reinigingsmiddel. Bekijk de pagina 'Automatten schoonmaken' voor meer informatie.

Sommige wasstraten hebben zogenaamde automattenreinigers. Je voert je automatten één voor één in deze machine en je matten worden gereinigd.

Bestellen bij dé Automatten specialist van Nederland

Dit artikel sluiten we af met de reden waarom automatten zo belangrijk zijn voor je auto. Automatten geven je auto niet alleen een mooie uitstraling, het beschermt ook de bodem van je auto. Om de bodem van je auto te beschermen tegen invloeden zoals vocht, vuil of pekel is het dus van belang dat ze afgedekt worden met een set automatten. Bestellen doe je bij dé automatten specialist van Nederland, Just Carpets.

Automatten bestellen is simpel. Via de configurator ben je binnen enkele klikken klaar. 

 

 

Automatten zoeken

 

 

Sluiten

Hulp nodig?

Service & contact Neem contact op met onze klantenservice

Heb je een vraag? Vind je antwoord snel en gemakkelijk op onze help center pagina.