Header afbeelding

Hoe worden automatten gemaakt?

Op onze website bepaal jij hoe je automatten eruit komen te zien. Maar hoe worden deze vervolgens gemaakt? We leggen het productieproces van onze automatten aan je uit. Zo weet je precies hoe jouw automatten geproduceerd worden!

Even een voorbeeldje van een automat

Stel dat je luxe velours-matten in de kleur antraciet bestelt. Het stiksel wil je rood hebben. En je vindt het leuk als je eigen tekst erop komt te staan: “parkeerheld”.

Zo ziet het productieproces van je automatten eruit

We nemen je mee in het productieproces van de automat van jouw keuze. Die antracietkleurige automatten met een rood stiksel en een custom made opdruk. Stapje voor stapje leggen we hieronder uit hoe jouw automatten worden geproduceerd.

1. Wij ontvangen jouw bestelling. Zo komen we erachter hoe de automatten van jouw keuze eruit zien.

2. We printen een bestelbon uit. Hier staan de details van jouw bestelde automatten op.

 

3. Je bestelling wordt in een groep geplaatst met andere bestellingen. Deze groepen zijn ingedeeld op het materiaal dat voor de automatten wordt gebruikt. Automatten die van hetzelfde materiaal worden gemaakt, worden bij elkaar in een groep geplaatst. Dit onderdeel van het productieproces noemen we ‘nesten’. Bij het nesten mixen we de verschillende bestelde matten zo effectief mogelijk. Dit doen we om zo in mogelijk snijverlies te hebben bij het op maat snijden van de automatten.

4. Na het nesten plaatsen we een rol van het gewenste materiaal op de snijmachine. Een ZUND-snijmachine, van Zwitserse komaf. Dat brengt de benodigde kwaliteit met zich mee! Zo’n rol van het matmateriaal is twee meter breed. In dit geval leggen we dus de Luxe velours op de snijmachine.

5. We snijden je automatten nu tot op de millimeter precies af. (De maten zijn gebaseerd op met de hand afgemeten maten, die bij de dealer zijn opgenomen.)

6. Na het snijden van je automatten, plaatsen we er banden omheen. Band van kunstleer of geweven band. Al dan niet met een zelf gekozen kleur stiksel. We zorgen voor maatwerk! De automatten moeten namelijk goed passen bij de rest van je auto-interieur.

7. Desgewenst brengen we een tekst op je automatten aan. In de kleur en lettertype die u zelf heeft gekozen. 

8. We maken de automatten af door er het juiste bevestigingssysteem op te plaatsen. Met het juiste bevestigingssysteem maak je je automatten vast in je auto. Het bevestigingssysteem van automatten verschilt per merk en type auto. Hierover lees je meer in een blog over de pasvorm van automatten.

9. We plaatsen de automatten nu in een mooie doos en doen daar een verzendlabel op. Nu gaan ze op weg naar jou!

 

Meer weten over automatten op maat?

Misschien heb je nog meer vragen over het maken van automatten op maat. Neem in dat geval gerust contact met ons op. Wil je je custom made automatten direct bestellen? Dat kan hier!

 

Naast onze zelf geproduceerde matten hebben we ook zware kwaliteit rubber automatten.

Artboard Created with Sketch.

Hulp nodig?

Service & contact Neem contact op met onze klantenservice

Heb je een vraag? Vind je antwoord snel en gemakkelijk op onze help center pagina.