Header afbeelding

Onderzoek naar gebruik veiligheidshamer

Uit onderzoek onder 1.000 automobilisten blijkt dat een veiligheidshamer niet echt serieus wordt genomen. Zo’n 28,5% van de automobilisten heeft niet eens een veiligheidshamer in de auto en degenen die er wel één hebben, kunnen deze in geval van nood niet gebruiken omdat de hamer niet binnen handbereik ligt. Zo worden ze soms op zeer onlogische plekken bewaard zoals in de kofferbak.

Zeker als een auto ter water raakt is een veiligheidshamer een absolute must. Het portier volledig openen is niet in alle situaties verstandig en is soms helemaal niet mogelijk. In dit SWOV rapport staat ook dat een veiligheidshamer binnen handbereik(!) een onmisbaar middel kan zijn om uit een auto te water te kunnen ontsnappen. 

Meer mensen hebben een veiligheidshamer

Hoewel veel mensen geen veiligheidshamer in de auto hebben, is er wel sprake van een behoorlijke toename in de afgelopen tien jaar. Volgens het SWOV rapport had in 2010 maar liefst 45% van de Nederlanders geen veiligheidshamer in de auto liggen. Dat is nog een stuk minder dan 29% die uit dit onderzoek naar voren komt.

Heeft u een veiligheidshamer in de auto?  

Waar ligt de veiligheidshamer in uw auto? 

Artboard Created with Sketch.

Hulp nodig?

Service & contact Neem contact op met onze klantenservice

Heb je een vraag? Vind je antwoord snel en gemakkelijk op onze help center pagina.