Artboard Created with Sketch.

Hond in de auto en op zoek naar de beste kofferbak bescherming?

Ben je op zoek naar de meest ideale kofferbak bescherming om je hond zonder zorgen te kunnen vervoeren? Als je je hond in de kofferbak vervoert zonder hier een mat of andere bescherming onder te leggen is de kans groot dat de originele bekleding van je auto slijt en vervuild raakt. Want je gaat waarschijnlijk meer dan eens met je hond op pad en als je geen maatregelen neemt, zal je kofferbak langzaam maar zeker in conditie achteruitgaan. De rubberen kofferbakmatten van Just Carpets zijn sterk en praktisch. De ideale kofferbakbescherming onder alle omstandigheden.

Het grote gemak van een kofferbakmat van rubber?

Heerlijk een middagje wandelen in het bos, lekker uitrazen op de heide of stuiven over het strand, je hond is hier helemaal dol op. Lekker rollen door het gras en ravotten in het zand. Als hondenbezitter vind je het fijn om te zien dat je hond het zo naar zijn zin heeft. Maar aan al het goede komt een eind, zo ook de wandeling in het bos. Je hond is inmiddels veranderd in een niet te herkennen versie van zichzelf ofwel, hij zit onder de modder en het zand. 

Je kunt ervoor kiezen om een kleed of wat vuilniszakken in je kofferbak te leggen maar erg praktisch is dit niet. Vocht zal nog steeds doordringen in de bekleding van de kofferbak en je hond zal dergelijke materialen eenvoudig verschuiven. Daarnaast is bijvoorbeeld een kleed niet makkelijk schoon te maken. 

Voordelen van onze rubberen kofferbakmatten die jouw als hondenbezitter aangaan:

  • Ze passen precies in de kofferbak van jouw type auto, je hond zal dus geen kans krijgen om de originele bekleding te vervuilen.
  • De kofferbakmatten zijn gemaakt van de beste materialen, zijn erg sterk en hebben daardoor een lange levensduur.
  • Het schoonhouden van onze matten is een fluitje van een cent. 
  • De kofferbakmat kan ook gebruikt worden als kleed voor je hond als je een tussenstop maakt.

Uitstekend beoordeeld!

"Prachtige automatten die perfect passen!"

9 / 10

Tips om je hond te beschermen

Nederland telt miljoenen hondenbezitters. Miljoenen mensen nemen hun hond dus mee in de auto als ze ergens heen gaan. Het vreemde is dat er geen regels bestaan over het vervoeren van honden in de auto. Het enige wat er geschreven staat in de wet is artikel 5 welke zegt; "Het is eenieder verboden zich zodanig te gedragen dat gevaar op de weg wordt veroorzaakt of kan worden veroorzaakt, of dat het verkeer op de weg wordt gehinderd of kan worden gehinderd." De meeste hondenbezitters nemen gelukkig zelf maatregelen als het gaat om de bescherming van hun hond. 

Daarnaast is het belangrijk om aan de veiligheid van jezelf en die van je hond te denken. Je wilt zo comfortabel en veilig mogelijk reizen als je je hond meeneemt in de auto. Dat betekent in ieder geval dat je hond rustig moet zijn en absoluut niet overprikkelt. Je kunt je aandacht niet meer op de weg houden als je hond erg druk is. 

 

Hond in de auto

Om ervoor te zorgen dat je hond niet gespannen achterin zit is het bijvoorbeeld verstandig om hem te laten wennen aan de auto, daarnaast zijn de volgende tips behulpzaam:

  • Heeft je hond last van wagenziekte? Neem dit dan serieus. 
  • Vervoer je hond op een veilige plek in de auto, bij voorkeur de kofferbak.
  • Is het erg warm? Stop dan wat vaker en geef je hond voldoende te drinken.
  • Laat je hond absoluut niet alleen in de auto achter.
  • Las sowieso wat meer pauzes in, voor je hond en voor jezelf.
  • Wil je hond echt niet rustig worden in de auto? Ga dan op zoek naar professionele hulp.

De ANWB schreef een artikel over het vervoeren van een hond in de auto. Daaruit kwam naar voren dat het vervoeren van een hond in een bench het meest veilige is mits deze bench niet kan gaan schuiven. Iets wat niet geheel ondenkbaar is gezien het feit dat de originele bekleding van je kofferbak er voor kan zorgen dat een bench gaat schuiven. Om ervoor te zorgen dat een bench onder geen omstandigheid zal gaan schuiven is een kofferbakmat met antislip van harte aan te bevelen.

Hier vind je onze rubberen kofferbakmatten >>

Tips om je kofferbak te beschermen

Omdat je als hondenliefhebber waarschijnlijk eerder aan het welzijn van je hond denkt in plaats van de staat van je kofferbak, hebben we besloten eerst tips te geven om je hond te beschermen tijdens het autorijden in plaats van andersom. Toch is het zo dat als je je kofferbak wilt beschermen tegen de invloeden van je hond bovenstaande tips eveneens toepasbaar zijn.

Als je ervoor zorgt dat zowel je hond als jezelf ontspannen zijn tijdens de autorit, zal de rit in de meeste gevallen vlekkeloos verlopen en zal je hond geen rare sprongen maken. Daarnaast is het aan te raden te kiezen voor een op maat gemaakte kofferbakmat van rubber. Je beschermt je kofferbak tegen uitvallende hondenharen, vocht, zand en modder. 

De kwaliteit van onze rubbermatten is bijzonder goed te noemen. Je kunt er prima spullen zoals een bench op plaatsen. Als de mat vies is, maak je deze eenvoudig schoon door de kofferbak beschermende mat uit de auto te halen en deze met een tuinslang schoon te maken.

Via het kopje 'Kofferbakmatten' bovenaan de website navigeer je eenvoudig naar de kofferbakmat die in jouw auto past.

Sluiten

Hulp nodig?

Service & contact Neem contact op met onze klantenservice

Heb je een vraag? Vind je antwoord snel en gemakkelijk op onze help center pagina.